Om Siden

Om siden


Rødovre og Den Kolde Krig – Krig og Samfund på kanten af København 1945-1990 er skabt i et samarbejde mellem Oplevelsescenter Vestvolden, Ejbybunkeren og Lokal Historisk Samling, Rødovre Bibliotek.

Projektet er baseret på vores kortlægning af de fysiske spor, Den Kolde Krig har efterladt i Rødovre, og vores undersøgelser af den lokale kold krigshistorie.

Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens Pulje til Formidling af Danmarkshistorien til børn og unge har vi i projektet udviklet en række undervisningsaktiviteter for folkeskolens udskolingsklasser, der alle tager afsæt i den lokale kolde krigs-historie.

Til udviklingen af brætspillet Flugten til Rødovre har vi også fået støtte af Rødovre Kommunes Børnekulturpulje.

Du kan læse om de enkelte undervisningsaktiviteter under undervisning.

På siden kan du også gå på opdagelse i historien i det interaktive kort, på tidslinjen, i vores kildepakker og i de forskellige temaer

Som en udløber af projektet har vi i tæt samarbejde med kollegaerne på Heerup Museum lavet en tværfaglig særudstilling om Henry Heerup og Den Kolde Krig. Du kan læse mere om udstillingen på Heerup Museet hjemmeside her:

Særudstillingen kan ses på Heerup Museum 13. september 2018 – 27. januar 2019. Der er gratis entre til Heerup Museum for voksne, der har købt billet til Ejbybunkeren i udstillingsperioden og omvendt

Ophavsret og brug af billeder på rokk.dk

En stor del af de billeder, du finder på hjemmesiden er fotografiske billeder. For fotografiske billeder er der som udgangspunkt er 25 års ophavsret for billeder taget før 1970, og dermed ingen ophavsret i dag. For billede taget efter 1970 er ophavsretten 50 år.

I enkelte tilfælde kan der være tale om fotografiske værker, hvor ophavsmand og arvinger (fotografen, kunstneren) har ophavsret 70 år efter ophavsmandens død.

Alle værker af Henry Heerup er bragt med tilladelse fra Heerup Museum

Du må gerne:

  • Downloade og printe billederne til privat brug, til foreninger og til undervisningsbrug.
  • Bruge billerne på andre hjemmesider eller dele dem på sociale medier under forudsætning af, at du skriver, hvor du har billedet fra, og hvem der har taget det (hvis fotografen er kendt).

Du må ikke uden tilladelse:

  • Gengive et billede fra rokk.dk i en bog, tidsskrift eller anden kommerciel sammenhæng uden at spørge ophavsmanden først.

Hvis du finder et billede, du har taget eller som du selv er med på, som du ikke ønsker vist på hjemmesiden, kan du henvende dig til Rødovre Lokalhistorisk Samling på lokalhistorisk-samling@rk.dk, og bede dem om at få det fjernet.

Den Kolde Krig